World Society for the Protection of Animals

Halsbånd redder liv: Vi vil stoppe rabies uden drab

20 millioner hunde bliver hvert år aflivet på brutal vis. Det svarer til 38 hvert minut. Folk tror, drabene stopper rabies, men det er helt forkert. 

Den eneste måde, rabies kan stoppes på, er ved at vaccinere hunde mod sygdommen. Derfor indledte vi kampagnen Halsbånd redder liv. 

Vi beviser, at den dyrevenlige metode også er den mest effektive metode, og vi har reddet over 300.000 hunde fra at blive brutalt aflivet.


Den bedste metode - for hunde og mennesker

En hund, der blev vaccineret i Cox's Bazar i Bangladesh.

En hund, der blev vaccineret i Cox's Bazar i Bangladesh.

© WSPA

Mindst 55.000 personer dør af rabies hvert år - selvom rabies er 100 % undgåelig. Når der sker et rabiesudbrud, reagerer regeringer og myndigheder i udviklingslande nogen gange ved at beordre, at alle hunde skal slås ihjel. 

De tror, det er den eneste måde, man kan bekæmpe sygdommen på. Sandheden er, at det aldrig har vist sig at være en effektiv metode til at udrydde rabies. Det er kun vaccinering, der virker mod rabies i det lange løb.

Hvad betyder "Halsbånd redder liv"?

WSPA arbejder sammen med lokale partnerorganisationer og myndigheder i alle de lande, hvor vi sætter ind - alt for at stoppe rabies og dermed også drab på hunde. 

Når hundene er blevet vaccineret, får de et rødt halsbånd, så alle kan se, at hundene ikke er smittebærende. Det betyder, at menneskerne i området kan være mere rolige, og at de raske hunde bliver beskyttet fra mistanken om rabies.

Hvad er det næste skridt?

Til dags dato har vi udført succesfulde vaccinationsprojekter i lande som Sri LankaBaliBangladesh og en række andre lande verden over

Under efteråret 2012 inleder WSPA et samarbejde med Bangladesh' regering. Sammen skal vi udarbejde en handlingsplan med målet, at udrydde rabies i hele Bangladesh. Vi sætter desuden ind med vaccinationsprojekter i Filippinerne og Indonesien. Det sker i partnerskab med GARC (Global Alliance for Rabies Control) og regeringerne.

Vil du hjælpe hunde verden over?


UN CO2-neutral hjemmeside

© WSPA | WSPA Danmark | Amagertorv 29, 2. | 1160 København K | 33 93 72 12

WSPA