World Society for the Protection of Animals

Halsbånd redder liv i Sri Lanka

I over 15 år blev over 2.000 hunde om året indfanget og gasset ihjel i Sri Lankas hovedstad Colombo. Hver eneste hund mistede livet bange, stresset og med store smerter. Takket være et WSPA-finansieret projekt er Colombos hunde nu mere trygge og sunde end nogensinde før.

I 1990’erne var Colombos gadehunde plaget af en række sundhedsproblemer – og der blev flere og flere hunde som tiden gik. Frygten for rabiesudbrud fik myndighederne til at give et påbud om, at alle hunde skulle slås ihjel, selvom befolkningen generelt betragtede hundene som husdyr.

En tredjedel af byens hunde forsvandt fra gaderne. Men sygdommen bestod. Da tingene var allerværst, var 70 hunde smittet med rabies på trods af, at tusinder af hunde var blevet dræbt på dramatisk vis.

I 2007 samarbejdede vi med den srilankanske organisation Blue Paw Trust om at påvirke myndighederne til at stoppe den grusomme, dyre og forfejlede indsats. I stedet tilbød vi at massevaccinere hundene og informere befolkningen i byen om hundes velfærdsbehov. På den måde ville vi beskytte hundene og menneskene mod rabies og genskabe tilliden mellem mennesker og hunde.

Resultaterne lod ikke vente på sig: Det første år blev rabies blandt hunde halveret. Rabiestilfældene er fortsat med at falde år efter år i takt med at vaccinationsprogrammet er blevet udvidet. I slutningen af 2010 var der kun 10 tilfælde af rabies i hele byen! Et markant fald fra de 70 tilfælde, der var, da situationen var allerværst.

Blue Paw Trust oplyser, at Colombos omstrejfende hunde nu ikke kun er mere trygge, men også mere sunde. Meget tyder på, at lokalbefolkningen nu er holdt op med at frygte hundene, at de passer godt på dem og giver dem mad. De halsbånd, som hundene bærer, efter de er blevet vaccineret, er blevet et symbol for beskyttelse og håb.

Med din støtte kan hunde over hele verden føle sig mere trygge. Colombo-projektet er blevet fulgt med stor interesse af regeringer fra 11 lande: Udsendinge har været vidne til en by, der er blevet belønnet for sin humanitet. Vi vil fremover samarbejde med regeringer verden over og motivere dem til at indføre den eneste løsning, der er på rabiesproblemet – den humane.

Læs også om succeserne i Bangladesh og på Bali >>

Læs om flere succeser >>


UN CO2-neutral hjemmeside

© WSPA | WSPA Danmark | Amagertorv 29, 2. | 1160 København K | 33 93 72 12

WSPA