World Society for the Protection of Animals

Sydkorea vil stoppe sin bjørnegaldeindustri

Asiatisk sortbjørn. Mindst 1.400 bjørne sidder i dag på Sydkoreas farme.

Fantastiske nyheder fra Sydkorea: Regeringen sætter ind over for de uhyggelige lidelser, bjørne udsættes for på galdefarme.

Parlamentet i Sydkorea stemte for nylig ja til et forslag om at “indlede tiltag til at afvikle bjørnegaldeindustrien”. Den sydkoreanske regering afsætter et budget på 200 millioner koreanske Won (godt en million danske kroner) til at klarlægge den nuværende situation omkring de bjørne, der er indespærret på farme i Sydkorea.

Chris Gee, kampagneleder i WSPA, siger:

“Den sydkoreanske regering har nu taget det første skridt til at stoppe den brutale udnyttelse af bjørne. Nyheden vil blive modtaget med stor glæde i den sydkoreanske befolkning – hvoraf 90 % har vist deres støtte til bjørnene i en meningsmåling, WSPA foretog i 2011. Glæden vil også være stor blandt vores store netværk af partnerorganisationer, der sidste år lavede målrettet lobbyarbejde for at få regeringen til at hjælpe bjørnene. Det pres, WSPA og vores sydkoreanske partner GKU (Green Korea United), har lagt på beslutningstagerne, har været kraftfuldt og afgørende”.

Det er første gang, Sydkoreas regering offentligt viser en vilje til at stoppe bjørnegaldeproduktionen. Regeringen forpligter sig samtidig til at finde ud af, hvordan det skal gøres i praksis.

GKU og WSPA’s mål er nu at samarbejde med repræsentanter fra miljøministeriet for at sikre, at forarbejdet bliver vellykket, og alle nødvendige fakta bliver indsamlet, så projektet bliver fuldført så hurtigt som muligt.

Emily Reeves, kampagnechef for WSPA i Asien, siger:

“Tusinder og atter tusinder af bjørne ville fortsætte med at blive født ind i en tilværelse fyldt af lidelser, hvis ikke det var for det positive forslag, regeringen nu har stemt ja til”. 

Hvad vil forbuddet betyde for bjørnene?

Den asiatiske sortbjørn er den oftest udnyttede bjørn på farmene.

Den asiatiske sortbjørn er den oftest udnyttede bjørn på farmene.

© WSPA

Det næste logiske skridt vil være et forbud mod at avle bjørne i fangenskab. Det vil betyde, at ingen bjørne fødes til et liv af lidelser på sydkoreanske farme. Vi ønsker, at det sker hurtigst muligt, og vi håber på at etablere et godt samarbejde med regeringen i Sydkorea for at gøre det til virkelighed.

Der er i dag kun omkring 20 bjørne tilbage i Sydkoreas natur, og alle bjørne, der i dag sidder spærret inde på farmene, er født i fangenskab.

Bjørnene bliver holdt på farmene til de er ti år, hvorefter de bliver slagtet, så deres galdeblærer kan blive ”høstet”. At udtrække galde fra levende bjørne er ulovligt i landet, men der er både vidneberetninger og optagelser af, at det sker. Vi advarer mod stærke billeder. 

WSPA har været med til at samle underskrifter, herunder også tusindvis i form af billeder fra en sydkoreansk fotoindsamling. I alt deltog godt 160.000 personer fra hele verden og viste for den sydkoreanske regering, at bjørnefarmene skal stoppes. UN CO2-neutral hjemmeside

© WSPA | WSPA Danmark | Amagertorv 29, 2. | 1160 København K | 33 93 72 12

WSPA