World Society for the Protection of Animals

Halsbånd redder liv

20 millioner hunde bliver hvert år aflivet på brutal vis. Det svarer til 38 hvert minut. Folk tror, drabene stopper rabies, men det er helt forkert.

Hundene dør på helt forfærdelige måder. De bliver slået, kvalt, forgiftet, gasset eller får elektrisk stød. Det tager ofter flere smertefulde minutter – eller nogle gange timer – før de dør. Denne chokerende mishandling skyldes, at folk er bange for at få rabies, men det er helt meningsløst.

Den eneste måde, rabies kan stoppes på, er ved at vaccinere hunde mod sygdommen. Et velfungerende vaccinationsprogram er langt mere effektivt til at beskytte både hunde og mennesker mod rabies. Og så er det også langt mere humant. Faktisk er det muligt helt at udrydde sygdommen med vacciner.

Derfor opfordrer WSPA alle regeringer, som kæmper med rabiesudbrud, til at stoppe masseaflivningerne og indføre effektive vaccinationsprogrammer i stedet for. De vaccinerede hunde får et rødt halsbånd på for at vise, at både de og menneskene omkring dem er beskyttet mod rabies.
Læs mere om kampagnen >>

Vær med til at stoppe rabies uden drab: Giv et bidrag til arbejdet >>


UN CO2-neutral hjemmeside

© WSPA | WSPA Danmark | Amagertorv 29, 2. | 1160 København K | 33 93 72 12

WSPA