World Society for the Protection of Animals

Hjælp rensdyrene

Under sæsonen for slagtning af rener lider dyrene i alle led af processen - fra indfangning til transport og slagtning. Det har vores undersøgelse i Sverige og Finland vist.

Filmmaterialet taler for sig selv. Renerne bliver udsat for barske vilkår, når de bliver indfanget og kørt til slagtning. Dyrene er paniske og stressede.

Det meste af året går renerne frit omkring i fjelde og skove og har kun lidt kontakt med mennesker. De rammes af panik, når helikoptere og snescootere indfanger dem i store grupper på hundredvis af rener.

Deres stressniveau øges, når de mange dyr presses ind bag de samme indhegninger. Og når de bliver øremærket med kniv, så blodet rinder. Når dyrene skal ind i køretøjerne og til slagteriet, så gør de tit modstand - så bliver de typisk tvunget ind i vognen på voldsom vis.


Du kan hjælpe

Loven forbyder det i både Sverige og Finland men det sker alligevel - rensdyrene bliver behandlet på uforsvarlig vis uden hensyn til dyrenes naturlige adfærd. Hjælp os med at hjælpe renerne. Skriv under på vores brev til Nordisk Ministerråd, hvori vi beder rådet om at opretholde Växjö-deklarationen og håndhæve eksisterende dyreværnslove.

Skriv under nu >>


 


UN CO2-neutral hjemmeside

© WSPA | WSPA Danmark | Amagertorv 29, 2. | 1160 København K | 33 93 72 12

WSPA