World Society for the Protection of Animals

Oplev dyrene hvor de hører hjemme – i naturen

Spækhugger med sin træner, Miami Seaquarium, Florida

Når vi rejser på ferie, er det med en positiv og begejstret nysgerrighed og lyst til at opleve verden. Med udflugtsprogrammet i baglommen nyder vi et væld af eksotiske og fascinerende attraktioner – en tur på elefantryg, akrobatiske delfiner, abeshows og meget mere.

Mange attraktioner markedsføres med, at de er for dyreelskere, og at dyrene trives, er glade og elsker deres leg. Og at de er med til at sikre arternes overlevelse. Men informationerne er misvisende. Gitte Buchhave, direktør for WSPA Danmark, siger:

”Sandheden er, at dyr, der tvinges til at underholde, har det forfærdeligt. Det er som at se en grædende klovn – bag facaden er der stor lidelse. Dyr kan ikke udtrykke stress som vi mennesker, men de kan i den grad føle det. Derfor kan deres pinsler være svære at se”.

Når dyreelskere besøger attraktionerne, hvor vilde dyr tvinges til at optræde, er det altså en misforstået kærlighedserklæring. Billetprisen støtter en underholdningsindustri, hvor dyrene i høj grad mistrives.

Naturoplevelser med dyr

Vilde dyr på savannen - her kan dyrene følge deres naturlige adfærd.

Vilde dyr på savannen - her kan dyrene følge deres naturlige adfærd.

© WSPA

Hvis man holder af dyr, skal man ikke indløse billet til attraktioner, hvor vilde dyr optræder. Gitte Buchhave forklarer:

”Den bedste måde at komme denne dyremishandling til livs er ved at tage bevidst afstand. Der er andre langt mere positive og livsbekræftende muligheder for underholdning på ferien – for eksempel oplevelser i naturen, hvor dyrene hører til”.

Lader vi være med at betale for attraktioner, hvor dyr lider, så presser vi turistbranchen og underholdningsindustrien. På sigt skulle det resultere i mindre dyremishandling.

Men hvad så i stedet? Her et par tips, hvis man vil rejse ud med omtanke for dyrene:


 


UN CO2-neutral hjemmeside

© WSPA | WSPA Danmark | Amagertorv 29, 2. | 1160 København K | 33 93 72 12

WSPA