World Society for the Protection of Animals

Nedslidte æsler fik hjælp

Mange æsler, heste og mulddyr knokler uden nok mad, vand og hvile.

Dag efter dag trak de turister op og ned af bjerget. Æslerne på den græske ø Santorini sled i varmen uden vand og hvile. Men nu har de fået bedre forhold.

De knoklede med turister på ryggen op til den lille by Thira på toppen og ned igen. Dag efter dag. Æslerne på den græske solskins-ø led i varmen, for skygge var der ikke meget af. Og vand kunne de kun få ved foden af bjerget og på toppen.

Det var tilfældigt hvor tung en vægt, æslerne skulle slæbe. Små æsler risikerede at få store, fuldvoksne turister på ryggen.

Æslet som stod nærmest turisten, der havde brug for transport, tog turen. Det var ikke de æsler, der havde hvilet længst, som red først.

Skygge, vand og hvile

I dag er forholdene anderledes. Flere dyrebeskyttelsesorganisationer har presset på overfor myndighederne for at forbedre æslernes vilkår. WSPA har gjort det samme – ikke mindst på grund af de mange bekymrede henvendelser fra hjemvendte turister.

Nu ser det ud til, at æslerne får aflastning i solen. Et skur står snart klar ved foden af bjerget, hvor dyrene kan hvile og drikke vand i skyggen. Med tiden kommer der også et skur på bjergtoppen.

Æselejerne er også blevet enige om at bruge et kø-system. Flere tager imod seletøj og dyrlægehjælp tilbudt af dyrebeskyttelsesorganisationen The Donkey Sanctuary.

Seks yngre æselejere vil blive trænet i at sko dyrene og tjekke deres tænder – en ekspertise, der ikke er på øen i dag.

Æslerne vil dermed være i langt bedre stand til at tage imod turister, der besøger stedet.UN CO2-neutral hjemmeside

© WSPA | WSPA Danmark | Amagertorv 29, 2. | 1160 København K | 33 93 72 12

WSPA