World Society for the Protection of Animals

Hvalfangst - nej tak

Se videoen om hvalers levevis (tale på engelsk)

Hvalen lider når harpunen rammer og eksploderer i kroppen. Den er ofte en time om at dø. WSPA vil stoppe hvalfangsten verden over fordi, en hval ikke kan dræbes på en hurtig og smertefri måde.

Dårligt vejr og høje bølger gør det typisk svært at ramme hvalen præcist og sikre den en hurtig død. Der kan gå op til en time før, hvalfangerne får dræbt dyret med rifler, fordi harpunen ikke er effektiv nok.

Der skrives og tales meget om hvaler og fangstkvoter. Knapt så meget om dyrets natur, intelligens og sociale evner. WSPA mener, det er vigtigt at forstå hvalens levevis for overhovedet at kunne gennemskue konsekvenser af disse fangster.

Hvorfor stopper fangsten ikke?

Siden 1986 år har international lovgivning forbudt kommerciel hvalfangst - drab af hvaler med formålet at videresælge kød og olier. Men det ignoreres af store hvalfangstnationer som Japan og Norge.

Læs mere om hvalfangstnationerne og forbudet, som de trodser >>

Nej tak til hvalfangst – du kan hjælpe

Hvert år mødes den kommission, som regulerer fangstkvoter og dermed antallet af hvaler i verdens have (IWC, the International Whaling Commision). WSPA er til stede på møderne for at påvirke beslutningerne og forsøge at sikre, kvoterne for hvalfangst ikke bliver hævet.

Det gør vi ved at sætte fokus på hvalers levevis, de lidelser de udsættes for og alternativer til fangsten. 

Læs mere om hvaler og bæredygtige alternativer til hvalfangst >> (PDF på engelsk, 520KB)


Vi arbejder på at stoppe hvalfangst totalt :

  • På politisk plan. Med oplysning til offentligheden og underskrifter fra personer som dig, kan vi skærpe politikernes opmærksomhed op til vigtige møder

  • Blandt vores medlemsorganisationer i lande, der er både er for og imod hvalfangst

  • Via forskning af hvalens levevis.  Rapporter dokumenterer, at hvaler lider voldsomt, når de bliver fanget

  • Som leder af "Whalewatch" - et netværk af NGO'er i mere end 50 lande, som alle er imod hvalfangst ud fra hensyn til dyrets velfærd.

UN CO2-neutral hjemmeside

© WSPA | WSPA Danmark | Amagertorv 29, 2. | 1160 København K | 33 93 72 12

WSPA